Bewaaradvies

Om de smaak en de houdbaarheid zo goed mogelijk te behouden is het belangrijk dat er geen lucht bij de oliebollen komt. Bewaar ze daarom bijvoorbeeld in een afgesloten Tupperware doos. Zo blijven ze zeker twee dagen goed. Wilt u de bollen langer bewaren, dan is het natuurlijk ook mogelijk om de bollen in te vriezen. Dit doet u dan bij voorkeur op de dag van aankoop. U kunt de oliebol zeker twee maanden in de vriezer bewaren.

Opwarmen oliebol

Direct warm opeten is natuurlijk het beste, maar het is ook goed mogelijk om de afgekoelde oliebollen weer op te warmen. De oliebollen blijven het lekkerst wanneer u deze opwarmt in de oven, maar het kan natuurlijk ook in de magnetron.

In de oven

Verwarm de oven voor op 150 graden. Als de oven voorverwarmd is, maak dan de oliebollen een beetje vochtig met koud water en leg ze in een ovenschaal. Vervolgens kan de schaal met oliebollen 6 minuten in de oven. Laat de bollen een klein beetje afkoelen en bestrooi ze daarna eventueel met wat poedersuiker.

In de magnetron

Leg de oliebollen (ongeveer 10 per keer) in de magnetron op een stuk vochtig keukenpapier. Leg vervolgens ook een vochtig stuk keukenpapier op de oliebollen. Dit zorgt ervoor dat de oliebollen niet te veel uitdrogen. Zet de magnetron aan op 700 watt en laat de bollen ongeveer 60 seconden opwarmen. Mochten de bollen nog niet warm genoeg zijn, dan kunt u ze weer 60 seconden in de magnetron doen. Even af laten koelen en dan bestrooien met poedersuiker.

Eetsmakelijk!